33142889

Om os

Filosofien bag vores kantinekoncept og madlavning bygger først og fremmest på principper om sundhed, økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed – Principper, der bæres af faglig stolthed, kreativitet og ganske enkelt kærlighed til sæsonens gode råvarer, den gode smag og det gode hverdagsmåltid. Det er i en sådan optik, at vi ønsker at skabe rammerne for gode hverdagsoplevelser og social interaktion i kantinen. Kantinen skal være et sted, hvor der tankes op, stresses ned og skabes ny positiv energi i en hektisk hverdag.

Vores historie

Hvor det hele begyndte

Det hele startede tilbage i 1993 med forpagtningen af Miljøministeriets kantine. Miljøministeriet lå dengang på Højbro Plads, lige overfor Cafe Europa 1989. Cafeen havde etableret sig med et godt ry for holdningsfyldt cafedrift, god kvalitet og et højt serviceniveau, og det gik ikke ubemærket hen. Vi blev således kontaktet af Miljøministeriet, med en forespørgsel om levering af økologisk kantinemad og mødeforplejning til ministeriet. Dialogen var god, og vi forstod, at her var der mulighed for at udvikle en ny gren af vores virksomhed – Det er i al enkelthed baggrunden for, at Europa 1989 Kantiner så dagens lys.

Ydelser

Hvad vi tilbyder

Ugentlige friske menuer

Vores ugemenuer planlægges overordnet ud fra et ønske om at servere en alsidig og nærende frokost med hjemmelavede og varierede alternativer. Der skal være fokus på valgfrihed – Det sunde/usunde valg må således ikke være tvang, men et aktivt til/fravalg (skiltning m. allergener, dressinger a part, tilbehør a part m.m.).

Friske råvarer

Den gode smag, det gode måltid starter med gode, friske råvarer! Vi prioriterer derfor at bruge årstidens smagfulde råvarer i vores daglige madlavning, meget gerne de danske og økologiske af slagsen. Valg og indkøb af råvarer spiller en helt central rolle i en ansvarlig og bæredygtig kantinedrift. Vi arbejder således tæt sammen med vores leverandører, for at sikre os, at udbud, levering og planlægning af produktionen hænger sammen på en måde, der understøtter dette.

Smagfulde måltider

Filosofien bag vores madlavning bygger på principper om sundhed, økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed – Principper, der bæres af faglig stolthed, kreativitet og ganske enkelt kærlighed til den gode smag og det gode måltid. Det handler i denne optik ikke nødvendigvis om at bruge de absolut dyreste råvarer, men om at få saft, kraft, smag ud af det man har. Hvad end det er rester, der bliver til lækkert pålæg og dermed reducerer madspildet fra dagens produktion, eller den billige, ’seje’ udskæring, der tilberedes, så kødet smelter på tungen. Vi arbejder hver dag på at optimere og udnytte råvarernes fulde potentiale, og omsætte det til smagfulde måltider.

Kreative kokke

Vi ønsker at udmærke os, når det gælder sund og varieret kantinemad. Med udgangspunkt i tidens tendenser såsom raw food, molekylær gastronomi, ny nordisk mad og meget mere, er vores dygtige kokke konstant på udkig efter nye inspirationskilder. Ingen foragt for de gamle klassikere, men nytænkning er altid godt, og den kulinariske kreativitet skal være i højsædet hver eneste dag, når der laves mad. Gennem inspirationsture, videreuddannelse og kurser sikrer vi en kontinuerlig udvikling af kokkenes engagement og passion for madlavningen.

Autentisk køkken

Vi laver mad fra bunden af! I kampen mod tilsætningsstoffer, E-numre, madsminke, lightprodukter, halv- og helfabrikata m.m., bestræber vi os på at producere så meget som muligt selv f.eks. hjemmelavet pålæg, dressinger, syltede sager, mayonnaise, brød og kager. Det giver ikke kun god mening i forhold til den faglige stolthed, men også i forhold til respekten for de gode råvarer og individets sundhed. Vi vil vide, hvad vi spiser og hvad vi tilbyder vores gæster at spise. I den optik, er det nemmest at gøre det selv.

Mødeservice

For os er mødeservicering en essentiel del af kantinedriften. Vi lever efter devisen ’JA TAK’, og vi har indtil videre løst alle opgaver – store som små, mulige som umulige – for vores kantineudbydere. Mødeserviceringen, såvel som forplejningen, skal altid være af absolut upåklagelig kvalitet. Alt lige fra opdækning, service og servietter til brygning af kaffe og te, de hjemmebagte kager og de ekstravagante frokostanretninger. Vores mødetjeneres fornemmeste opgave er at repræsentere kantinen på allerbedste måde, og det skal naturligvis altid ske med et smil.

Testimonials

Hvad siger vores gæster

“Kantinen er en fantastisk forbedring og en daglig glæde og forventning”

“Det er en meget dejlig kantine og maden smager dejligt. God krydring.”

“God varieret mad fra alle verdenshjørner – det er fornemt!”

“Super dejlig kantine. Skønt med lune vegetarretter, så smagsløgene kan blive udfordret. Lækre blandede salater og gode forskellige dressinger og chili.”

Kontortid

MAN – FRE
09:00 – 16:00

LØR
Lukket

SØN
Lukket

Europa1989 Kantiner

Læderstræde 14

1201 København K

Tel: 33 14 28 89

 

Skriv til os

Du skal endelig ikke holde dig tilbage, hvis du har spørgsmål.