Stop madspild - prøv Thomas' grøntsagsbøf

Har du rester fra aftensmaden, der plejer at ryge i skraldespanden? Sådan behøver det ikke være. Kampen mod madspild begynder i dit køkken.

Her får du vores chefkoks opskrift på hvordan du bruger risene fra gårsdagens aftensmad til at lave en lækker grøntsagsbøf toppet med syltede løg, svampemayonnaise, og grøn olie lavet på forskellige krydderurter. Det er sundt, nemt og smager dejligt.

Sådan gør du

Start med tilbehøret: Svampemayonnaise, syltede løg og grøn olie, så start med det. Tilbehøret kan holde sig i glas og på køl, og kan bruges til at pifte enhver ret op.

Syltede løg:
Pil løg og snit dem i tynde skiver. Kog eddikelagen op af vand, eddike og sukker til sukkeret er rørt helt ud i lagen. Læg de snittede løgringe ned i eddikelagen, skru ned for varmen, og lad de syltede løg simre i ca. 4-6 minutter.

Hæld de de kogte løg på et glas, der er skyllet med kogende vand og tilsæt peberkorn. Løgene kan holde sig 2-3 uger på køl og længere hvis du tilsætter atamon.

Svampemayonnaise:
Rør eddike, sennep og salt sammen med æggeblomme med en elpisker. Tilsæt olie i en tynd stråle. Knus de tørrede svampe til pulver med en stavblender og vend dem i mayonnaisen. Smag til med salt og peber.

Hæld svampemayonnaisen på glas, der er skyllet med kogende vand og opbevar den på køl.

Tip! Svampemayonnaise smager også fantastisk til dine kartofler, din salat, din bøf...

Grøn olie:
Blend stilke fra dine krydderurter med olie i ca. 10 minutter så den grønne farve trækker ud i olien - den må gerne blive lidt lun. Olien smages til med salt og citron. Hæld olien på glas eller flaske, der er skyllet med kogende vand og opbevar den på køl.

Grøntsagsbøf:
Kom ris i en skål sammen med revne grøntsager, æg, mel, løg og rør det godt sammen til en fars. Form farsen til en bøf og steg den gylden.

Server den lune bøf på en tallerken og pynt med grønt, stegte svampe mayonnaise, syltede løg og grøn olie.

Velbekomme! Så nemt er det.

Thomas-grontsagsboef

Ingredienser

Grøntsagsbøf:
150 g ris fra dagen før
100g revet gulerod (eller andre rester grøntsager)
50g løg
2 æg
2 spsk. mel
Salt og peber

Grønt:
Tomater
Champignon
Salat eller krydderurter, fx ærteskud, ruccola, bredbladet persille mm.

Syltede løg:
2-3 løg
75 ml vand
75 ml eddike
75 g sukker
Peberkorn

Svampemayonnaise:
3 dl olie
1 æggeblomme
30 g tørrede svampe fx Karl Johan
2 tsk eddike
2 tsk dijon sennep
Salt & peber

Grøn olie:
Olie - raps eller oliven
Stilke fra friske krydderurter fx persille, dild, kørvel, estragon eller basilikum.
salt
citron

Scroll til toppen