'Holdningsfyldt café- og kantinedrift er bæredygtig og rummelig,
med repetition af kvalitet og service'
Europa: Cafeer, kantiner og kafferisteri
Fra vi åbnede Café Europa 1989 for mere end 30 år siden, har det været en del af vores DNA, at interessere os for verden omkring os. Vi involverer os i kultur, lokalmiljø og ikke mindst i udviklingsprojekter, der kan styrke kvaliteten af det vi serverer, og måden vi arbejder på.
Historien bag vores kantiner
I starten af 1993 flyttede Miljøministeriet ind på Højbro Plads. De havde ingen kantine eller mødeservering, og kom til os i caféen og spurgte om vi kunne hjælpe. Ministeren fik sin første kop Europa kaffe serveret i hans mødelokale 5 minutter efter…
Siden har vi drevet 33 kantiner i hele Danmark, og over 15.000 mennesker kan dagligt spise i vores kantiner. Hver kantineaftale er skræddersyet til konkrete behov for service, måltider og menuer. - Men det er også resultatet af vores holdninger til sundhed, økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed.
I praksis er det ganske enkelt kærlighed til sæsonens gode råvarer, den gode smag og det gode hverdagsmåltid. Kantinen skal være et sted, hvor der tankes op, stresses ned og skabes ny, positiv energi i en hektisk hverdag.
God kaffe er vores hjertebarn
Kaffe er, for os, en passion, og vi har udviklet biodynamiske cafémælk til hele restaurationsbranchen. Vi har også været i Latinamerika for at optimere kaffekvalitet og kaffebøndernes indtjening. Siden har vi åbnet kafferisteri i Gellerup, med områdets beboere som en del af produktionen.
'Det giver mening for os, når udvikling af forretning, kvalitet, miljø og mennesker, går hånd i hånd.'
Europa 1989's kafferisteri
Efter mange års arbejde med at lave og udbrede bedre kaffe og te, åbnede vi i 2019 vores eget kafferisteri i Gellerup Parken i Aarhus. Det gør det muligt for os at tage ansvar for og sikre kvaliteten gennem hele værdikæden. Det tager nemlig kaffeoplevelsen til næste niveau.
Kaffe er resultatet af et stort håndværk, fra bonden, der producerer de grønne bønner, til ristningen og ikke mindst hvordan kaffen brygges. Europas specialer er ristningen og brygningen af kaffe. - og så er vi mestre i jagten på de bedste bønner. Vi kærer om økologi og det er vigtigt for os at kaffen er bæredygtigt produceret, så alle bliver betalt godt for deres arbejde.
I 2020 udvidede vi vores sortiment og team ved at indgå et samarbejde med Sigfreds Kaffe. Vi deler en vision om at udbrede bedre kaffe og te til flere. Vi er stolte af vores professionelle team, der har mange års erfaring med kafferistning og detailhandel.
Hvad enten du som privatperson har brug for hjælp til at finde en velsmagende kaffe eller som virksomhed har brug for den komplette løsning med maskine, kværn og kaffe, så står vi klar til at vejlede fra bønne til kop.
Hvem er vi

Jens Nørgaard

Peter Ole Sahl

Stian Jensrud

Helle Andersen

Solveig Meier-Nielsen
Hvem er vi

Jens Nørgaard

Peter Ole Sahl

Stian Jensrud

Helle Andersen

Solveig Meier-Nielsen
WANT TO KNOW MORE?
Is your canteen approaching a tender? Or are you in the midst of establishing a canteen, lunch arrangements, drinks service or café?
Book a meeting and free lunch with Peter
We provide lunch so you can taste for yourself. Write to us and let's find a day where we eat with up to 5 of your colleagues.
Location: Europa Tietgen, Slotsholmsgade 3, 1216 Kbh. K.
Peter Ole Sahl is the director of the canteens and can help you clarify needs and find a solution. It is, of course, a completely non-committal talk.
We look forward to hearing from you.